Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

15.5.2024.

19:40

Italijanski biciklista Milan pobednik 11. etape na Điru

Italijanski biciklista Džonatan Milan pobedio je u 11. etapi trke Điro d'Italija, a roze majicu vodećeg u generalnom plasmanu zadržao je Tadej Pogačar iz Slovenije.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/ IMAGO

Milan je etapu dugu 207 kilometara od Fojana di val Fortorea do Frankavila al Marea prošao za četiri sata, 23 minuta i 18 sekundi.

On je sprintom u završnici pobedio drugoplasiranog Belgijanca Tima Merlira i Kejdena Grouvsa.

Merlir je prvo izbio na čelo i bio blizu druge pobede na ovogodišnjoj trci, ali ga je Milan pretekao i ostvario drugu etapnu pobedu na Điru ove godine, nakon što je bio najbrži i u četvrtoj etapi.

Vodeći u generalnom plasmanu Tadej Pogačar završio je etapu u grupi vozača i prvi je sa 41 sat, devet minuta i 26 sekundi.

Drugi je Kolumbijac Danijel Martines sa 2:40 minuta zaostatka, a treći je Britanac Gerajnt Tomas, koji je osvojio dva važna bonus poena, ali zaostaje za vodećim 2:56 minuta.

Naredna 12. etapa na programu je u četvrtak od Martinsikura do Fana dužine 193 kilometra.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

5 d

Aktuelno

Moraće da svedoči

Džordž Kurc je pozvan da svedoči o neispravnom ažuriranju koje je u petak izazvalo velike probleme u kompanijama širom sveta.

The Verge

19:30

3 h

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

Beta

13:20

9 h

Novo Sport Video Menu