Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 20.06.2010.

23:55

Nastavljena akcija „Šta treniraš?“

U okviru akcije „Šta treniraš?“, u Sportsko-rekreativnom centru „Košutnjak“ predstavljeno je više od 30 najraznovrsnijih sportskih aktivnosti.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Program „Šta treniraš?“ ima za cilj da pozove, informise i motiviše prvenstveno mlade, ali i sve ostale, da se bave sportom i da shvate važnost rekreacije u svakodnenom životu. Posle Kragujevca i Novog Pazara, Beograd je, po drugi put, grad u kome je otvoreno pitanje „Šta treniraš?”.

Akciju je prošle godine pokrenuo 'Coca-Cola' Sistem, sa organizacijom ADFOR – Dečiji forum, uz podršku Ministartstva omladine i sporta, koje je u realizaciji ovog projekta prepoznalo ideje koje doprinose sprovođenju Strategije razvoja sporta i Strategije za mlade.

Projekat su aktivno podržali Republički zavod za sport, Sportski savez Srbije i nacionalni sportski savezi.

Ministarstvo omladine i sporta od samog početka daje aktivnu podršku projektu „Šta treniraš?“. Strategija razvoja sporta i Strategija za mlade su naši prioriteti, a ovaj program je najbolji praktični primer kako da promovišemo sport kod dece i omladine. U sve akcije „Šta trenirš?“ do sada, nastojali smo se da uključimo vrhunske sportiste, sportske legende i predstavnike mnogobrojnih sportskih saveza Srbije kako bi motivisali mlade da odaberu neki od sportova i da se aktivno ili rekreativno njime bave“, izjavio je pomoćnik ministra omladine i sporta Goran Kreclović.

Coca-Cola Sistem tradicionalno organizuje i podržava sportske manifestacije i pomaže promovisanje zdravog i aktivnog života, sporta, rekreacije, ali i druženja. Izuzetno nam je drago da je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo značaj ovog projekta i da zajedno težimo da aktiviramo mlade i motivišemo ih da se bave sportom i vode računa o svom zdravlju. Sajam sportova koji organizujemo ovde u Košutnjaku četvrti je u nizu akcija „Šta treniraš?“. Prethodna tri održana su u Kragujevcu, Novom Pazaru i u Beogradu, gde je ujedno bio i prvi. Nastavićemo sa ovom akcijom i u drugim gradovima širom Srbije kako bi mlade, ali i sve koji se tako osećaju, uputili u spotrske aktivnosti koje su im dostupne u njihovom gradu “, rekla je predstavnica Coca-Cola Sistema Milica Stefanović.

U promociji sporta i svakodnevne rekreacije, kao preduslova zdravog života, učestvovao je i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica i Jasminko Pozderac, direktor Republičkog zavoda za sport. Prisutnima su se predstavili rukometaši, jedriličari, biciklisti, skyball i softball savezi, smučari, rvači, streličari, ragbisti i mnogi drugi.

Pored upoznavanja sa različitim sportskim aktivnostima i njihovim karakteristikama, prisutni su bili u prilici i da provere kondiciju i zdravstveno stanje, kao i da čuju savete o ishrani i fizičkim aktivnostima prilagođenim trenutnoj fizičkoj spremnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

7 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu