Nova vest
Olimpizam

Subota, 22.12.2018.

14:24

Kapetan Nevena Jovanović dobitnica priznanja OKS

Kapetan Nevena Jovanović iz Bataljona specijalne vojne policije "Kobre" dobitnica je nagrade za najbolju sportiskinju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Izvor: LN

Autor: LN

Kapetan Nevena Jovanović dobitnica priznanja OKS
FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/JOVO MAMULA

Ovu nagradu je po prvi put dodelio Olimpijski komitet Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je to prestižno sportsko priznanje kapetanu Jovanović na proslavi Dana Olimpijskog komiteta Srbije, u Domu Narodne skupštine u Beogradu, tokom koje su uručeni i trofeji najuspešnijim sportistima, timovima i treneru u 2018. godini.

Kapetan Nevena Jovanović istakla je veliko zadovoljstvo što je među najboljim sportistima Srbije, saopstilo je ministastvo.

"Sport je oduvek bio način života za mene. Zadovoljstvo je što sam u životu uspela da spojim svoje dve najveće ljubavi - sport i profesiju kojom se bavim", izjavila je kapetan Jovanović i zahvalila Ministarstvu odbrane, Vojsci Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije na ukazanom poverenju i časti.

Nevena Jovanović (30), rođena u Beloj Crkvi, u sportskoj karijeri takmičila se u atletici, orijentiringu, veslanju i nordijskom skijanju. Za Vojsku Srbije takmiči se od 2007. godine i uspela je više od 100 puta da se popne na podijum kao jedna od tri prvoplasirane, kako u pojedinačnom tako i u ekipnom nadmetanju.

Kao najdraže uspehe u tekućoj godini izdvaja prvo mesto na Prvenstvu države u planinskom trčanju, prvo mesto na državnom prvenstvu u trčanju na stazi od 10 kilometara i drugo ekipno mesto na Svetskom prvenstvu u maratonu u Libanu.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković čestitao je sportistima na ostvarenim razultatima u 2018. godini i poručio da je ta godina bila veoma uspešna za naš sport.

On se osvrnuo i na značaj novoustanovljene Nagrade za najboljeg sportistu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jer se time, prema njegovim rečima, započinje produbljivanje institucionalne saradnje i povezanost koja će iz godine u godinu biti sve jača i intenzivnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

7 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu