Nova vest
Odbojka

Nedelja, 20.02.2011.

22:50

Kup: Zvezda ubedljivo do trofeja

Odbojkašice Crvene zvezde osvojile su 14. titulu Kupa Srbije, pošto su u finalu savladale Vizuru sa 3:0 (25:20, 25:15 i 25:22) za 80 minuta igre.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Utakmicu u dvorani Šumice posmatralo je 1300 gledalaca, a predsednik OSS Aleksandar Boričić predao je pehar kapitenu Crvene zvezde Jeleni Blagojević.

U polufinalu Vizura je bila bolja od Radničkog, a Zvezda je nadigrala TENT:

U prvom setu Vizura je vodila i sa četiri poena prednosti, ali Crvena zvezda je uhvatila priključak, da bi posle vođstva Vizure od 10:9, serijom 6:1 preuzela primat. Nisu se izabranice Branislava Mora predavala i uspele su da na drugi tehnički odmor odu sa minusom od samo dva poena. Ipak, posle odmora, ’crveno-bele’ su napravile, ispostavilo se, nedostižnu razliku za vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu ponovo je viđena izjednačena borba, ali samo do prvog tehničkog tajm-auta. Nastavak meča pripao je akutelnom šampionu, koji na kraju prepustio Vizuri samo 15 poena, za prednost od 2:0.

Početak trećeg seta pripao je Vizuri, koja je vodila sa 5:1. Uzvratila je Crvena zvezda identičnom serijom za izjednačenje (6:6). Igralo se potom poen za poen, da bi 'crveno-bele' kod rezultata 10:10 osvojile četiri uzastopna poena.

Uzvratila je Vizura i posle minusa od pet poena (16:11) stigla na poen zaostatka (16:15). Posle tajm-auta koji je zatražio Ratko Pavličević, ’crveno-bele’ su prvo stigle do tri poena prednosti (19:16), a potom i do pet poena viška (22:17). Tu prednost su sačuvale za 25:22 u trećem setu i konačnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu