Nova vest
Odbojka

Utorak, 11.09.2007.

17:46

Odbojkaši bolji od Francuske

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu u četvrtfinalnoj grupi na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Srbija je bila bolja od selekcije Francuske rezultatom 3:2 (25:23, 22:25, 25:23, 33:35, 15:12) i sada je našoj reprezentaciji za plasman u polufinale praktično potrebna još u duelu sa selekcijom Španije. Dva prvoplasirana tima iz grupe boriće se za medalje i obezbediće direktno učešće na narednom prvenstvu Evrope koje se za dve godine igra u Turskoj.

U sredu selekcija Srbije igra sa timom Slovačke, a meč odluke Srbija – Španija na programu je u četvrtak.

Utakmicu u dvorani Jubilejnji u Sankt Petersburgu posmatralo je 1100 gledalaca, a sudili su Zdravko Hranić iz Hrvatske i Andrej Zenovič iz Rusije.

Poslednjih pet godina protiv Francuza uvek igramo utakmice po pet setova. Znali smo da će i ovo biti težak meč. Imali smo incijativu, ali nismo uspeli da slavimo sa 3:1. Mislim da smo dobro igrali. Istina, mučili smo se na prijemu flot servisa, imali smo padova u koncentraciji, ali smo na kraju ipak uspeli da trijumfujemo. Igrali smo kao tim i ostali u trci za jedno od prva dva mesta, koja vode u polufinale. Da smo izgubili bili bismo vrlo daleko od toga. Možda će neko pomisliti da nas sutra protiv Slovačke očekuje lak posao. Naprotiv, biće teško, ali želja nam je da dobijemo taj meč sa 3:0, što lakše i brže, pa da se pripremamo za Špance“, istakao je Andrija Gerić, bloker plavih.

Mnogo energije smo potrošili i mi i Francuzi, a ne pamtim kada smo odigrali ovako kvaltetno u odbrani i bloku. Odigrali smo hladne glave kada je bilo najpotrebnije, u završnicama prvog, trećeg i petog seta. Nismo uspeli da meč završimo u četvrtom setu, ali smo bili strpljivi i šansu iskoristili u petom setu. Ovo je i na psihološkom i na rezultatskom planu izuzetno važna pobeda, jer smo još uvek u igri za plasman u polufinale. Za taj cilj su nam potrebne još dve pobede iz naredna dva meča“, naglasio je Igor Kolaković, prvi trener plavih seniora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu