Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 09.05.2022.

17:00

Kako su "slučajno" Embida proglasili MVP-jem umesto Jokića?

Srpski centar Nikola Jokić biće drugu godinu uzastopno MVP NBA lige, ispred Džoela Embida i Janisa Adetokumba.

Izvor: SS

Autor: SS

Kako su
Foto: Profimedia

Proglašenje najkorisnijeg igrača najjače lige na svetu obično je posle završene prve runde plej-ofa, ali nisu baš svi bili strpljivi da dočekaju pravu informaciju, već su objavljivali nepouzdane vesti iz dana u dan.

Tako se na društvenim mrežama pojedinih košarkaških novinara "preko bare", poput Tima Ledžlera iz najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, moglo pročitati da će za MVP-ja biti proglašen Džoel Embid.

On je pisao da će "Embidu biti predata nagrada tokom trećeg meča protiv Majamija, kada je trebalo da se vrati na parket posle povrede, ali se to proglašenje nije desilo.

Isto je najavio i novinar iz Filadelfije Entoni Gargan, a bilo je i onih koji su se šalili poput Rajana Blekburna iz "Denver Stifsa" koji je napisao:

"Izvori mi govore da je NBA komesar Adam Silver pogrešio utakmicu na kojoj je trebalo da dođe, pa će sutra biti u Milvokiju, da Janisu (Adetokumbu) uruči MVP trofej".

To je išlo toliko daleko da je čak i u izveštajima utakmica na zvaničnom sajtu NBA pisalo da je "MVP Džoel Embid" predvodio Filadelfiju do pobede.

Tek nakon reakcije na društvenim mrežama, u tekstu je došlo do promene, pa je pisalo "Kandidat za MVP nagradu, Džoel Embid..."

Na kraju se oglasio Adrijan Vojnarovski i kod njega grešaka praktično nema, pogotovo kada su ovakve stvari u pitanju, pa je jasno da će Srbin drugi put biti najbolji igrač NBA lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu