Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.03.2022.

22:31

Drama: Klipersi ukrali pobedu u Detroitu

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Detroit Pistonse rezultatom 106:102 u nedelju uveče.

Izvor: SN

Autor: SN

Drama: Klipersi ukrali pobedu u Detroitu
Foto: Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio

Klipersi bez Kavaja Lenarda i Pola Džordža idu ka plej-ofu ili makar plej-in turniru i imaju 6 pobeda više od ljutog gradskog rivala Lejkersa.

U nedelju su u tzv. evropskom terminu uspeli da savladaju Pistonse u Detroitu nakon velike drame i preokreta i dodatno učvrste svoju poziciju na Zapadnoj konferenciji.

Pistonsi su odlično otvorili ovaj meč i dozvolili gostima iz Kalifornije tek 16 poena za 12 minuta košarke, da bi se visoko, dvocifreno vođstvo zadržalo i na poluvremenu kada je na semaforu stajalo 53:39.

Markus Moris je pokušao da razdrma saigrače u drugom poluvremenu, a solidnu ulogu je u tim momentima odigrao i Redži Dežkson koji je uspevao da odgovori Kejdu Kaninghemu.

Potencijalni "ruki godine" je još jednom bio glavni igrač Pistonsa, pa je osim poentiranja bio zadužen i da razigrava saigrače, a taj deo posla odrađivao sasvim dobro.

Zahvaljujući odličnoj igri Klipersa, utakmica je dobila potpuno novi izgled i Pistonsi su pred ulazak u finalnih 12 minuta imali 72:70, pa se drama naslućivala.

Verovali ili ne, Klipersi su prvi put poveli tek sredinom četvrte četvrtine, kada je Luk Kenard pogodio trojku, a Ajzea Hartenštajn u narednom posedu to potvrdio za 83.87, pa su Moris Džekson i Kenard sjajnim potezima priveli utakmicu kraju.

Nije Detroitu pomogao raspoloženi Kaninghem ni raspucani Bej, pa su poraženi rezultatom 106:102 u "Little Caesars Areni".

Najefikasniji je bio Markus Moris sa 31 poenom, kao i 7 uhvaćenih skokova, dok su ga ispratili Kenard sa 16 poena, Džekson sa 15, a hrvatski centar Ivica Zubac je imao 14 poena i 15 skokova, dok je 12 postigao Ajzea Hartenštajn.

U redovima Pistonsa, 21 poen i 10 asistencija za Kejda Kaninghema, a imao je i 9 skokova pa mu je 1 falio za tripl-dabl, dok su dvocifreni bili još Džeremi Grent sa 21 poenom, Marvin Begli sa 15, Sadik Bej sa 13 odnosno Kori Džozef sa 10 postignutih poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu