Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2011.

15:03

Nemačka – Dirk, Dirk i samo Dirk

Koliko god izlizana bila ta fraza, reprezentacija Nemačke je ’čovek-tim’, a čovek je naravno Dirk Novicki.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

U igri ’pancera’ sve počinje i završava se momkom koji već više od jedne decenije ubacuje više od 20 poena po utakmici u NBA ligi i koji je prošle sezone Dalas Meveriksima doneo prvu titulu u istoriji.

Osim što je jedan od najboljih košarkaša na svetu, Novicki i saigrače čini boljima tako što im otvara prostor i omogućuje slobodne šuteve. Pravi je vođa ekipe i uvek zna na pravi način da motiviše saigrače.

Ove godine veliku pomoć trebalo bi da ima u centru Los Anđeles Klipersa Krisu Kejmanu, ali već se pokazalo da to ne mora ništa da znači. Bez njega ’panceri’ su osvojili bronzanu medalju na SP u Indijanapolisu i srebrnu medalju na EP u Beogradu, ali su sa Kejmanom u timu ispali već u grupi na OI u Pekingu.

Jan-Hendrik Jagla prošle godine u Turskoj pokazao je da ume da bude veoma nezgodan igrač, a Nemci u budućnosti mnogo očekuju od Robina Bencinga (208cm, 22), koji se pokazao solidno u pripremnom periodu. Pažnju bi trebalo obratiti i na omalenog pleja Hajka Šafarcika, koji ima izvrstan šut za tri poena.

Generalno gledano, Nemačka je visoka ekipa jer čak šestorica igrača imaju 208cm ili više, što posebno dolazi do izražaja u odbrani.

Nemci se nalaze u vrlo teškoj grupi, pa bi im dobro došlo da, osim Novickog i Kejmana, neko od ostalih odigra iznad sopstvenih mogućnosti. Međutim, ’Dirkenštajn’ je već nekoliko puta pokazao da može da igra ’sam protiv svih’. Videćemo šta će se dogoditi u Litvaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu