Nova vest
Košarka

Petak, 08.06.2012.

14:55

Čović: Zahvalnost ABA ligi

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović zahvalio se regionalnoj ABA ligi na tome što će ’crveno-beli’ naredne sezone učestvovati u kvalifikacijama za Evrokup.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Čović je istakao da je poslednjih dana imao mnogo razloga za zadovoljstvo, pošto je dug kluba sa 15 miliona smanjen na oko dva miliona evra, vraćen je Zvezdin grb, koji bio dat u zalog, a klub se plasirao u finale Agroživ Superlige Srbije i došao do mesta u Evropi sledeće sezone.

Odluka da Zvezda zauzme mesto Širokog u kvalifikacijama Evrokupa je doneta jednoglasno i što se tiče Crvene zvezde mi smo zahvalni svim članovima Skupštine ABA lige. To predstavlja veliko priznanje za naš rad u poslednjih godinu dana. Ovde nije bilo nikakve trgovine niti bilo kakvih namirivanja što pokazuje i jednoglasnost donete odluke“, naglasio je Čović.

Na Skupštini regionalnog takmičenja doneta je odluka i da se naredne sezone ligi priključi mađarski Solnok, zbog čega je pokrenuta rasprava zašto to mesto nije pripalo Vojvodini.

Mi smo imali pitanje za rukovodioce lige zašto Vojvodina nije četvrti predstavnik iz Srbije već je to mađrski klub. Dobili smo odgovor i argumentima je to pokazano da će Mađari uplatiti značajno veći iznos od 150 hiljada evra za učešće u regionalnom takmičenju“, istakao je prvi čovek Zvezde.

Predsednik Crvene zvezde istakao je veliki značaj koju odluka da Zvezda igra u Evrokupu sledeće sezone ima za klub u sportskom i poslovnom smislu i naglasio.

Konačnu odluku po ovom pitanju donosi Evroliga, tačnije njena firma ECA i ja verujem da će oni podržati predlog Skupštine ABA lige. Za nas je ovo značajna odluka, ali mi u ovom trenutku imamo važnija posla i koncetrišemo se isključivo na njih“, rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu