Jokić bolji od svih centara zajedno

Nikola Jokić ove sezone zabeležio je više utakmica sa dvocifrenim brojem asistencija nego svi ostali centri lige zajedno.

Izvor: LN

Subota, 14.04.2018.

18:35

Jokić bolji od svih centara zajedno
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Ovo je još jedna zanimljiva statistika koju nam priređuje Jokić, koji je ove sezone ostvario više tripl-dablova nego zakucavanja.

Srpski centar je 13 puta imao dvocifren broj asistencija, dok su svi ostali centri imali ukupno deset, a najbliži Joki bio je Demarkus Kazins sa tri takva meča.

Jokić je takođe i prvi centar, posle Vilta Čembrlejna 1967, da je imao deset ili više utakmica sa dvocifrenim brojem asistencija.

A ako izuzmemo Čembrlejna, Jokić, među centrima, je igrač sa najviše utakmica sa dvocifrenim brojem asistencija u karijeri, jer mu je tako nešto pošlo za rukom čak 20 puta, i to samo u poslednje dve godine. Iza njega je legendarni Vlade Divac, koji je u periodu od 1994-2004 tako nešto uspeo da uradi 19 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: