Boston "melje" redom, Harden 38p, jubilej Popovića

Ekipa Boston Seltiksa ostvarila je 13. pobedu zaredom, pošto su na gostovanju Bruklin Netsima pobedili sa 109:102.

Izvor: PT

Sreda, 15.11.2017.

08:10

Boston
Getty images

Izabranike Breda Stivensa predvodio je "maskirani" Kajri Irving, koji je zbog udarca u lice na utakmici sa Šarlotom morao da nosi masku.

Irving je meč završio sa 25 poena, pet asistencija i tri skoka, a pratio ga je Markus Moris sa dabl-dabl učinkom, 21 poena i 10 skokova.

Odličnu partiju pružio je Al Horfrod (17p i 11sk), ruki Džejson Tejtum je ponovo odigrao veoma zrelo (19p i 4sk), dok je i Džejlen Braun imao dobar doprinos (14p, 4sk, 3as).

Boston je posle dva poraza u prva dva meča nove sezone zabeležio čak 13 pobeda uzastopno i igraju možda i najlepšu košarku u celom NBA.

Bruklin je pružio dobar otpor Seltiksima, ali u završnici utakmice nisu uspeli da preokrenu rezultat. Najefikasniji bio je Džo Heris sa 19 poena, dok je Holis Džeferson ostvario učinak od 16 poena i devet skokova. Košarkaši Toronto Reptorsa napravili su iznenađenje, pošto su na gostovanju Hjuston Roketsa pobedili sa 129:113.

Ekipa Majka D'Antonija doživela je tek četvrti poraz u sezoni, a prvi posle sedam mečeva.

Roketsima nije pomogla ni odlična partija Džejmsa Hardena koji je ostvario učinak od 38 poena, 11 asistencija i šest skokova. Kapela je imao dabl-dabl 11 poena i 11 asistencija, dok je Trevor Arziza ubacio 20 poena.

U pobedničkom sastavu Demar Derouzan i Kajl Lauri bili su na visina zadatka. Bek Reptorsa bio je najefikasniji u redovima svoje ekipa (27p, 6sk, 5as), a plejmejker je bio zadužen za razigravanje ekipe (19p, 10 as). U poslednjem meču sinoćnjih utakmica, San Antonio Sparsi savladali su na gostovanju Dalas Meverikse – 97:91. Jedna od lošijih ekipa u ligi, Dalas, odigrao je solidan meč, međutim nisu mogli protiv ekipe Grega Popovića.

Legendarni trener ostvario 500. pobedu na gostovanjima u najjačoj ligi na svetu. Za to mu je bilo potrebno 835 mečeva, pa je tako do ove brojke došao brže od svih ostalih šefova struke u istoriji lige.

Fantastičan za Sparse bio je Lamarkus Oldridž sa učinkom od 32 poena, pet skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Peti Mils sa 19 poena i tri skoka.

Najbolji meč za Dalas, a i svoju najbolju utakmicu u NBA, odigrao je ruki Denis Smit Džunior koji je San Antonio ubacio 27 poena i uz to je imao i šest asistencija.

Prethodne noći u najjačoj ligi na svetu nisu igrali srpski košarkaši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: