EP (U20): Uspešan start Srbije

Košarkaši Srbije savladali su Rusiju sa 84:75 u prvoj utakmici Evropskog prvenstva za igrače ispod 20 godina koje se igra u Rigi.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 01.08.2008.

20:04

Default images

Pobedu Srbiji pre svih su doneli Miroslav Raduljica sa 30 poena i 13 skokova i Milan Mačvan sa 21 poenom i 11 skokova. Najefikasniji u redovima Rusije bio je Aleksej Šved sa 39 poena. Srbija sledeći meč u grupi D igra u subotu sa Slovenijom u 15:15h.

Izjednačena borba vodila se u prve tri četvrtine. Odlučujući period utakmice zbio se od 32. do 36. minuta, kada Srbija pravi seriju 12:0 i od vođstva Rusije 64:59 u 32. minutu, stiže do prednosti 71:64 četiri minuta pre kraja meča. Nezaustavljivi su bili Raduljica (30 poena, 13 skokova) i Mačvan (21 poen, 11 skokova), ali su i svi ostali igrači dali značajan doprinos pobedi.

Srbija: Jeremić 11 poena, 6 skokova i 3 asistencije; Sinovec 1 skok, Despotović 1 skok i 1 asistencija; Koprivica 5 poena, 3 skoka i 2 asistencije; Kešelj 9 poena i 1 skok; Katnić 4 poena, 2 skoka i 2 asistencije; Stojačić; Radetić; Marjanović 4 poena i 4 skoka, Raduljica 30 poena, 13 skokova i 1 asistencija; Čakarević 1 skok, Mačvan 21 poen, 11 skokova i 3 asistencije.

Rusija: Novikov 6, Golovin, Korčagin, Hvostov 13, Sirovatko 2, Žukov, Šved 39, Antonov 5, Krivošev 5, Zabelin 1, Neljubov, Jakovenko 4.

Slobodan Klipa, trener naše mlade reprezentacije, pobedom je proslavio svoj rođendan.

Utakmica je bila teška, kao i svaka prva utakmica na turniru. Nervozno smo ušli u meč, sa psihološkim bremenom favorita. U prvom poluvremenu nismo spuštali loptu na centre, iako je to bio dogovor. Pored toga, u odbrani nismo uspeli da iskontolišemo Šveda, koji je već u prvom poluvremenu ubacio pet trojki. U drugom poluvremenu ispoštovali smo dogovor, odigrali u napadu na visoke igrače Raduljicu i Mačvana, koji su bili odlični u realizaciji. Važnu ulogu u odbrani, u fazi kada smo prelomili meč, imao je i Sinovec, koji dobrih pet minuta Švedu nije dozvolio da primi loptu. Na kraju je naš kvalitet došao do izražaja i zasluženo smo pobedili. Važno je da smo probili barijeru prve utakmice. Očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati bolje i lakše i da će nam krenuti i šut spolja. Sutra igramo protiv Slovenije i u tom meču smo sigurno favoriti. Naša grupa je sigurno najteža, jer su u njoj, uključujući i nas, tri favorita za visok plasman na EP – Srbija, Rusija i Francuska. Iz drugih grupa, u krug favorita još ulaze Litvanija i Španija“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: