I Omar Kuk u Crvenoj zvezdi

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2007.

21:12

Default images

Posle dolaska Borisa Bakića na Mali Kalemegdan, košarkaški klub Crvena zvezda dobio je još jedno pojačanje na spoljnoj liniji. U pitanju je američki plejmejker Omar Kuk, koji ima izvesno NBA iskustvo, ali za razliku od prošlogodišnjih Zvezdinih stranaca, igrao je već u Evropi. Kuk ima 25 godina i visok je 185 centimetara. Prošlu sezonu nastupao je za rusku Samaru, a kraj sezone dočekao je u francuskoj Strazburu. Sezonu pre igrao je u belgijskoj Deksiji iz Monsa.

Amerikanac je bio 31. pik na draftu 2001. godine kada ga je uzeo Orlando, ali nije uspeo da ostvari značajniju karijeru u NBA igravši za Portland Blejzerse i Toronto Reptorse. Četiri sezone bio je stalni član NBDL ligaša Fejetvil Petriots.

Kuk je odigrao samo jednu sezonu na univerzitetu Sent Džons i bio je drugi asistent lige, ali je možda preran odlazak u NBA uticao da se za svoje mesto pod suncem bori na teži način.

Pored Bakića i Kuka, Crvena zvezda je ovog leta dovela i Mlađena Šljivančanina, a iz prošlogodišnjeg tima ostali su Tadija Dragićević, Nenad Mišanović, Igor Milošević, Stiven Marković, Nemanja Aleksandrov, Mirko Kovač i Marko Cvetković. Oporavak Branka Jorovića očekuje se do decembra, a sa prvim timom trenira trenutno i deset igrača iz juniorskog pogona.

Do početka sezone u Crvenoj zvezdi očekuju još jednog igrača na poziciji centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: