Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.03.2015.

20:15

LŠ: Monako, Atletiko u četvrtfinalu

Fudbaleri Monaka i Atletiko Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Monako je u dvomeču bio bolji od Arsenala, koji je slavio 2:0 u revanšu, ali je to bilo nedovoljno zbog poraza od 3:1 u Londonu.

Atletiko je među osam najboljih u Evropi stigao eliminisavši Bajer Leverkuzen na penale 3:2. U revanšu u Madridu domaćin je slavio 1:0, koliko je bio i za Nemce u prvom meču.

Arsenal je bio bolji u revanšu, ali nije bio dovoljno ubedljiv. "Tobdžije" su često strepele od kontri domaćina, ali su golovima Olivijea Žirua i Arona Ramzija, koji je pogodio 11 minuta pre kraja stigli na gol od četvrtfinala.

Sedam minuta pre kraja Aleksis Sančes je umalo postao heroj severnog Londona, ali mu je Danijel Subašić ukrao slavo zaustavivši šut na gol liniji.

Atletiko je uz malo sreće anulirao prednost Bajera, šut Marija Suaresa je zakačio Omera Topraka i prevario Bernda Lena za 1:0. U nastavku meča u Madridu ekipe nisu mnogo rizikovale, tek je u produžetku Garsija imao dobru šansu, ali su odlučili penali.

Počelo je promašajima na obe strane, Garsija je šutirao preko gola, dok je Oblak odbranio šut Čalhanolua. Potom su Grizman i Rolfs bili precizni, da bi posle pogotka Suaresa, Toprak takođe promašio.

Međutim, Koke očajno šutira i omogućava Kastru da izjednači na 2:3, a onda Tores rutinski realizuje petu seriju. Iskusni Kisling je dobio najveću odgovornost kod gostiju, ali nije izdržao pritisak. Promašio je, pa je Atletiko završio u četvrtfinalu.

Među osam najboljih u Evropi ranije su se plasirali Pari Sen Žermen, Real Madrid, Bajern Minhen i Porto. Poslednja dva tima biće poznata u sredu uveče, posle revanša Barselona – Mančester Siti i Borusija Dortmund – Juventus.

Liga šampiona, osmina finala:
Monako – Arsenal 0:2 (0:1) prvi meč 3:1
Žiru 36, Ramzi 79
Atletiko – Bajer 1:0 (1:0) prvi meč 0:1, 3:2 penali
Suares 28

Monako – Arsenal 0:2 (prvi meč 3:1)

Monako: Subašić – Kurzava, Valas, Abdenur, Fabinjo – Tulalan, Kondogbija – Marsijal (Fereira-Karasko 60'), Dirar (Elderson 86'), Mutinjo – Berbatov (Silva 70')
Arsenal: Ospina – Monreal (Gibs 83'), Kosjelni, Mertesaker, Belerin – Kokelin (Ramzi 63'), Kasorla – Ezil, Velbek (Volkot 72'), Sančes – Žiru

Za izveštaj sa ovog meča pratite LINK.

KRAJ! Monako je odoleo i izbacio Arsenal. Francuzi će imati dva predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona.

90+ Pet minuta nadoknade na Luju II, Monako je u "bunkeru" od drugog gola.

88' Žestok pritisak Arsenala, sedmorica "tobdžija" su u ili oko kaznanog prostora, ali nema šuta ka golu Monaka.

83' Neverovatna odbrana Subašića. Hrvat je izvukao loptu sa gol linije i sprečio Arsenal da stigne do rezultata za četvrtfinale. Aleksis Sančes je šutirao glavom, ali nije imao dovoljno sreće.

79' GOOOOL! Arsenal vodi 2:0! Londonskom timu je potreban još samo jedan gol za četvrtfinale, sledi triler u Monaku.

Posle 20-ak minuta nemoći Arsenal je krenuo ofanzivnije ka golu Monaka i odmah stigao do gola. Posle akcije po levoj strani, Volkot je dobio loptu u sredini kaznenog, ali je pogodio stativu. Ipak, Kurzava očajno reaguje, lopta stiže do rezerviste Ramzija koji pogađa i vraća goste u život.

73' Domaćin u potpunosti kontroliše ritam meča, lako prekida napade Arsenala i preti iz kontranapada, koji su sve opasniji po goste.

70' Žardim unosi "svežu krv" u napad Monaka, izlazi Berbatov koji je imao dosta defanzivnih zadataka, ulazi mnogo pokretljiviji Bernardo Silva.

67' Fereira-Karasko je prestravio "tobdžije". Iznenada je dobio loptu na desnoj strani i imao ispred sebe otvoren put ka golu Arsenala, u međuvremenu su ga stigla dvojica rivala, on je prebacio loptu na levu nogu, stigao do kaznenog, ali se spetljao i propustio šansu da ugrozi Ospinu.

64' Konačno Arsenal preti golu domaćina, Ezil je šutirao sa ivice kaznenog prostora, delovalo je opasno, ali je lopta završila pored stative.

60' Pola sata do kraja, raste pritisak na igrače Arsenala kojem su potrebna dva gola za četvrtfinale. Oba trenera osvežavaju tim, Janik Fereira-Karasko je ušao u Monaku, dok je Aron Ramzi dobio šansu u Arsenalu.

53' U drugom poluvremenu prvi preti Arsenal, iz prekida. Mesut Ezil je sjajno šutirao iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane, lopta je išla pod prečku, ali se Subašić izvio i izbacio je u korner.

45+ Subašić sprečava novi gol Arsenala. Velbek je probio po levoj strani i poslao oštar centaršut u peterac, lopta pogađa Žirua, ali ide pravu u ruke golmanu Monaka.

38' Nova gol šansa za Arsenal, Velbek je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta se odbija do Žirua, ali Abdenur reaguje brže i izbacuje je u korner.

36' GOOOOOL! Arsenal vodi 1:0! Olivije Žiru je konačno pobegao čuvarima i vratio Engleze u igru.

Dani Velbek je poslao fantastičan pas u kazneni za Žirua koji konačno umiče Abdenuru, njegov šut brani Subašić, ali se lopta vraća u noge napadaču Arsenala koji je iz drugog pokušaja zakucava u mrežu.

31' Arsenal ne uspeva da ozbiljnije ugrozi gol Monaka, Kasorla i Sančes bezuspešno traže dobro čuvanog Žirua.

24' Najbolja šansa za Arsenal, posle centaršuta iz slobodnog udarca Kosjelni se našao ispred Subašića i pogodio prečku, ali su sudije signalizirale sumnjiv ofsajd.

19' Gosti diktiraju ritam u Kneževini, novu šansu imao je Aleksis Sančes, čiji je volej izblokiran u kaznenom prostoru.

14' Arsenal postepeno preuzima kontrolu nad igrom i u 14. minutu stiže do prve gol šanse. Posle centaršuta sa desne strane Žiru je bolje skočio od čuvara i šutirao glavom, ali je lopta završila za malo pored leve stative.

5' Monako je mnogo konkretniji na startu meča, većina napada ide preko leve strane i Kurzave, ali odbrana Arsenala za sada dobro pokriva Berbatova.

Atletiko – Bajer 1:0 (prvi meč 0:1)

Atletiko Madrid: Moja (Oblak 23') – Games, Himenes, Miranda, Huanfran – Turan, Suares, Koke, Kani (Raul Garsija 46') – Grizman, Mandžukić (Tores 83')
Bajer Leverkuzen: Leno – Vendel, Spahić, Toprak, Hilbert – Bender, Kastro – Son (Rolfs 72'), Belarabi, Čalhanolu – Drmić (Kisling 69')

Penal serija:
Atletiko 3 – Bajer 2
Garsija xČalhanolu x
Grizman oRolfs o
Suares oToprak x
Koke xKastro o
Tores oKisling x

KRAJ! Atletiko Madrid slavio je 3:2 na penale!


120' To je bilo sve od šansi, ostalo je 1:0 do kraja, pa će odlučiti penali.

111' Konačno je zapretio i Bajer, Simon Rolfs je gađao sa distance, Oblak je morao da se baci, ali je lopta ipak prošla pored gola.

106' Konačno gol šansa. Probio je Huanfran po desnoj strani, pronašao u kaznenom Garsiju koji se brzo ogreće i snažno šutira, ali Leno sjajno brani.

101' Domaćin češće ima loptu u svom posedu, povremeno preti centaršutevima Garsije i Huanfrana, ali bez gol šanse.

95' Oprezna igra dva tima i u produžecima, daleko su obe ekipe od gol šanse, sve je izvesnije da ćemo gledati penale.

KRAJ: Igraće se produžeci na Visente Kalderonu. I u dodatnih 30 minuta važi pravilo gola u gostima.

90+ Četiri minuta nadoknade vremena u Madridu.

87' Oba tima su oprezna, šansu će očigledno tražiti u produžecima ili penalima.

83' Simeone osvežava napad, uvodi Fernanda Toresa, ali ne želi da rizikuje sa dvojicom golgetera, izlazi Mandžukić.

81' Nova pretnja domaćeg tima, Turan je dobio šansu u kaznenom prostoru, ali nije šutirao dovoljno snažno da bi savladao Lena.

75' Atletiko kreće ofanzivnije u poslednjih 15 minuta, i stiže do šanse. Grizman je imao dobru ideju ispred kaznenog prostora, gurnuo je loptu do Mandžukića, ali je ovaj potencijalna asistencija presečena u poslednjem trenutku.

70' Sjajna šansa za Atletiko, Koke je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored desne stative.

66' Atletiko konkretniji na meču, ali se pretnja golu Bajera uglavnom svodi na kornere – 8:2.

60' Rovovska borba na sredini terena, oba tima uglavnom pokušavaju dugim loptama da stignu do gola rivala, ali su odbrane sigurne.

51' Turan i Griznam prete Bajeru, dok je Čalanolu uposlio Oblaka na otvaranju drugog dela igre.

46' Hrvat je ipak nastavio meč, ali je Dijego Simeone menjao na pauzi. Umesto Kanija ušao je Raul Garsija.

45+ Mario Mandžukić hramlje uz bolan izraz na licu, Fernando Tores bi mogao da uđe na teren već na poluvremenu.

44' Dobra šansa za Bajer u finišu poluvremena u Madridu. Son je uposlio Vendela na levoj strani, on iz prve loptu gura u peterac, ali Oblak interveniše ispred Drmića.

31' Atletiko je umalo duplirao vođstvo, Turan je fantastično proigrao Mandžukića, ali je pas kasnio taman toliko da odbrana Bajera uspe da preseče loptu. U suprotnom bi Leno teško sačuvao mrežu.

28' GOOOOOL! Atletiko Madrid vodi 1:0! Mario Suares je uz pomoć Omera Topraka savladao Bernda Lenoa.

Posle centaršuta sa leve strane, gosti su izbacili loptu na ivicu kaznenog prostora, Suares je šutirao iz prve, lopta je zakačila nogu Topraka i skrenula pored leve stative daleko od golmana Bajera.

23' Čalonolu pokušava da stvori prednost Bajeru, ali ne može da nadmudri odbranu Atletika. U međuvremenu, domaćin je morao da menja golmana, povredio je Mihel Anhel Moja, a među stative je stao Jan Oblak.

12' Madriđani prete uglavnom iz prekida, Koke je izveo već tri kornera, ali golman Leno i odbrana Bajera nisu bili ugroženi.

5' Egal igra na Visente Kalderonu u prvih desetak minuta meča, Bajer nešto strpljiviji, serijom kratkih dodavanja vreba grešku domaćina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu