Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.08.2009.

22:30

Murinjo na meti islamske zajednice

Šef stručnog štaba Intera Žoze Murinjo zamerio se islamskoj zajednici izjavom da muslimanski praznik ramazan nije u dobrom periodu za fudbalere.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Murinjo je, naime, posle nedeljne prvenstvene utakmica sa Barijem, na kojoj je zamenio reprezentativca Gane Suleja Muntarija posle samo 30 minuta igre, rekao da ramazanski post deluje izuzetno loše na njega. "Muntari ima problema zbog ramazana i za njega nije dobro da toliko posti. Ramazan pada u loše vreme za fudbalere", kazao je posle tog meča portugalski stručnjak.

Ta izjava razljutila je predstavinke Unije islamskih zajednica i organizacija Italije, čiji je čelnik Mohamed Nour Dakan poručio Murinju da ne zna o čemu govori.

"Murinjo bi mogao manje da priča. Fudbaleri islamske vere nisu ništa lošiji na terenu zbog ramazana. Čovek njegovog ugleda i uticaja u javnosti ne bi smeo da priča o stvarima u koje se ne razume", kazao je Dakan.

Italijanski mediji podsećaju da muslimani tokom ramazanskog posta ne jedu ni ne piju od svitanja da sumraka i da igračima zbog toga nije lako da izdrže velike napore kojima su, kao fudbalski profesionalci izloženi.

Trener Intera, poznat po prekoj naravi i čestim sukobima, poslednjih nedelja zamerio sa, osim islamskoj verskoj zajednici, još i kineskim novinarima, italijanskim sudijama, navijačima Intera ...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu