Nova vest
Fudbal

Subota, 14.03.2009.

13:42

"Regionalna liga dobra ideja"

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će nastaviti razgovore o formiranju regionalne lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Karadžić je ponovio da ne očekuje da će ta ideja biti realizovana u naredne dve do tri godine, ali da postoji saglasnost da je regionalna liga dobra ideja, što je tokom nedavne posete Beogradu u razgovoru sa čelnicima srpskog fudbala istakao i Mišel Platini, predsednik Uefe, kaže Karadžić.

"Mi smo spremni da se uhvatimo u koštac sa svim problemima, ali i da na miran, gospodski i profesionalan način pokušamo da stvorimo klimu za jedno takvo takmičenje. Znamo da neće biti lako, pa i Platini je jasno i glasno kazao da je ideja kao ideja dobra, ali nije krio da postoje i ozbiljne političke barijere za takav poduhvat."

"Dakle, prvo bi morali savezi u regionu, na svom terenu, da ispitaju sve vrste mogućnosti, da svoje želje usklade i sa političarima, pa da se tek onda sedne za sto i krene, ako bi svi dobili zeleno svetlo, u realizaciju", izjavio je predsednik FSS za "Večernje novosti".

Karadžić je dodao da je dobio punu podršku Platinija za regionalnu ligu – "Platini će nas podržati, naravno, ako mi uspemo da dođemo do konsenzusa, a potom dobijemo i zeleno svetlo od političara. Dug je to put, ali vredan truda."

Bivši predsednik FK Partizan istakao je da je o regionalnoj ligi razgovarao sa čelnicima "nekih naših komšija", koji takvu ligu takođe vide kao izlaz iz krize. O eventualnoj nemogućnosti dogovora sa predstavnicima hrvatskog fudbala, zbog ocene da bi srpsko-hrvatski fudbalski dueli bili previše rizični, iako košarkaši već godinama igraju, Karadžić kaže:

"Možemo, naravno, i bez Hrvata. Ako oni ne žele da igraju, iz bilo kojih razloga, to ne bi smelo da koči ostale da pokušaju da naprave evropski iskorak. I neće, siguran sam u to."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu