Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.10.2007.

15:21

Stojković: Raduje me dolazak Nemaca

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković izjavio je da je zadovoljan ishodom žreba za Ligu Uefa, u kojem je šampion Srbije za protivnike dobio Bajern iz Minhena, engleski Bolton, portugalsku Bragu i solunski Aris. Stojković se raduje novom dolasku Bajerna u Beograd u reprizi nezaboravnog duela polufinala Kupa šampiona iz 1991. godine.

"Generalno sam zadovoljan ishodom žreba. Grupa je otvorena, atraktivna i ujednačena, ne računajući Bajern iz Minhena, koji je favorit broj jedan. Mnogo je simbolike u grupi u kojoj se nalazimo, igraćemo tako protiv Arisa koji sada sa velikim uspehom predvodi naš bivši trener Dušan Bajević, gostovaćemo u Bragi, u gradu u kojem je Crvena zvezda obezbedila prvi put takmičenje u ligi UEFA. Sastaćemo se sa našim starim poznanicima, a ujedno i sa Bajernom iz Minhena sa kojim smo odigrali istorijske utakmice 1991. godine. Raduje me činjenica da ćemo ponovo igrati sa Bavarcima i već smo o tome razgovarali sa njihovim predstavnicima", kaže Stojković.

"Što se tiče šansi Crvene zvezde, mislim da će se četiri preostala tima, ne računajući Bajern iz Minhena, boriti za dva mesta koja vode u šesnaestinu finala lige Kupa UEFA. Možda na prvi pogled nismo imali sreće sa rasporedom, ali smo svi u klubu srećni da ćemo moći da ugostimo Bajern iz Minhena. Naravno da se radujemo susretima sa starim prijateljima, a ono što može da obraduje naše navijače je da će u Beogradu moći da gledaju jedan od najboljih evropskih timova u ovom trenutku", dodao je predsednik Crvene zvezde.

Fudbaler Crvene zvezde sa najbogatijim iskustvom u evropskim kupovima Nenad Jestrović za B92 kaže da su šanse beogradskog kluba da se plasira u šesnaestinu finala Kupa Uefa 50-50.

"Grupa nije ni malo laka. Radi se o veoma kvalitetnim ekipama. Sa 6 bodova osvojenih kod kuće bili bismo sigurni učesnici šesnaestine finala. Ipak, to neće biti ni malo lako s obzirom da nam u prvom kolu dolazi Bajern. Ne treba zaboraviti ni ostale ekipe, koje igraju dobar fudbal", kaže Jestrović.

"Mi smo autsajderi protiv Bajerna. Međutim, preostale tri utakmice možemo da odigramo dobro i kvalitetno, a ni Bajernu neće biti lako na "Marakani". Naše šanse su 50-50 protiv ostala tri tima kada uporedimo kvalitet sa Bragom, Boltonom i Arisom. Na nama je da se spremimo i da poboljšamo formu i realizaciju u napadu. Liga Uefa je sada veoma kvalitetno takmičenje, kao mini Liga šampiona. Neće biti ni malo naivno kvalifikovati se, ali smo sigurni u naš kvalitet i mislim da možemo da napravimo iznenađenje i prezimimo u Evropi što bi bilo odlično i za Zvezdu i za srpski fudbal", dodaje Jestrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu