Nova vest
Fudbal

Subota, 19.05.2018.

20:36

FA Kup: Konte i Čelsi ostavili Murinja i Junajted bez trofeja

Londonski Čelsi osvojio je FA Kup pošto je u velikom finalu na Vembliju porazio Mančester Junajted minimalnim rezultatom – 1:0 (1:0).

Izvor:

Autor:

FA Kup: Konte i Čelsi ostavili Murinja i Junajted bez trofeja
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Strelac jedinog pogotka, vrednog osmog trofeja za 'Plavce' u najstarijem svetskom sportskom takmičenju, bio je Eden Azar iz penala u 22. minutu.

Prethodno je Fil Džons srušio upravo Belgijanca koji se spremao za šut na ivici peterca, a arbitar Majkl Oliver odmah je pokazao na belu tačku.

Azar, kome je ovo bio jubilarni 300. susret za klub sa Stamford Bridža, poslao je loptu u jednu, a Davida de Heu u drugu stranu.

Čelsi je generalno bio bolji u prvom poluvremenu, prvu šansu imao je upravo Azar u 10. minutu, ali je dobro odbranio golman David de Hea. Posle toga, iz prve naredne šanse, Čelsi je poveo.

Azar je na odlično dodavanje Seska Fabregasa vukao loptu i išao ga golu Junajteda, kada je na njega startovao Fil Džons i napravio penal. Belgijanac je u 22. minutu iskoristio penal, poslao De Heu u suprotnu stranu i doneo vodjstvo Čelsiju, svojim 18. golom u sezoni.

Posle toga Čelsi je čuvao prednost, a u poslednjem minutu pokušali su Džons i Markus Rašford, ali nisu uspeli da izjednače.

Junajted je zaigrao bolje u drugom poluvremenu, a odličnu šansu propustio je Rašford u 53. minutu, kada mu je Tibo Kurtoa odbranio šut. U 63. minutu poništen je gol Junajteda koji je postigao Aleksis Sančes, pošto je sudija posle odgledanog snimka potvrdio da je napadač bio u ofsajdu.

Golman Čelsija je posle toga imao posla, ali nisu uspeli da ga savladaju Rašford, a pre svih Pol Pogba koji je propustio da postigne gol iz odlične pozicije. On je posle kornera neometan sa oko osam metara zahvatio loptu glavom i poslao je preko gola.

Do kraja utakmice Čelsi je uspeo da sačuva prednost i na neki način spasi sezonu osvajanjem jednog trofeja, pošto je kao branilac titule sezonu u Premijer ligi završio na petom mestu.

Nemanja Matić odigrao je ceo meč za 'Crvene đavole'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

"Partizan je sada najopasniji"

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović izjavio jedan očekuje težak meč protiv Partizana i dodao da bi njegov tim trebalo da prikaže isto zalaganje kao na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Tanjug

12:46

4 h

Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu