Juniorski derbi: Zvezda razbila Partizan

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 89:73 u drugom meču ANGT turnira "Marko Ivković" u Beogradu.

Izvor: SN

Petak, 31.03.2023.

18:30

Juniorski derbi: Zvezda razbila Partizan
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda je u prvom današnjem meču nadigrala Valensiju, dok je Partizan poražen od "Next generation" ekipe koju predvodi sa klupe Peteri Koponen.

U drugoj utakmici dana, Crvena zvezda je bez većih problema nadigrala Partizan i turnir počela sa dve pobede, dok su crno-beli potpuno suprotno, počeli sa dva poraza.

Ekipa Crvene zvezde je vodila tokom svih 40 minuta i u većem delu meča imala 20 poena prednosti, najviše zahvaljujući Pavlu Mišiću i Lazaru Gačiću, a odlični su bili i Vasilije Dabić kao i Nikola Topić koji su meč završili bez promašaja.

Na poluvremenu je bilo 56:34 za crveno-beli tim, a treća četvrtina nije najbolje počela po večitog rivala pošto je centar Viktor Mikić brzo ušao u problem sa ličnim greškama.

Ipak, nekoliko dobrih poteza i pogođenih trojki nagovestilo je da Partizan možda i može da se vrati, ali je sve to bilo kratkog daha. Uspela je Zvezda da se ponovo odlepi i uguši nalet Partizana i da na taj način upiše pobedu.

Najefikasniji je bio Savo Drezgić iz Partizana sa 17 poena, dok je Stefan Plisnić imao 12 uz 8 skokova.

U pobedničkom timu se istakao Mišić sa 15 i 6 skokova, odnosno Gačić sa 14 i 5 skokova, dok je Dabić postigao 12, a Lučić 10 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: