Partizan spreman za turneju po "čizmi"

Košarkaši Partizana će u okviru duplog kola Evrolige gostovati u Italiji, u utorak Virtusu iz Bolonje, a u četvrtak Olimpiji Milano.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.03.2023.

10:35

Partizan spreman za turneju po
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Posle uzbudljive završnice protiv Splita, trojkom Džejmsa Nanelija, crno-bele čekaju dva vrlo važna duela u borbi da plej-of u najjačoj košarkaškoj ligi u Evropi.

Košarkaši i stručni štab su imali sjajan doček navijača na aerodromu Nikola Tesla. Jasno je da će crno-beli imati veliku podršku navijača sa tribina.

Ekipa Željka Obradovića sa učinkom 14-12 zauzima sedmo mesto na tabeli i još drži sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u doigravanje, ali čeka ih veoma teških osam kola do kraja regularnog dela.

"Sa utakmicom protiv Albe ušli smo u ciklus od 11-12 utakmica u 30 dana. Paklen je raspored u Evroligi i ABA ligi. Sledi Điro d’Italija. Idemo da pokušamo da izvučemo maksimum iz nas. Znamo da je telo malo istrošeno, ali imali smo relaksirajuci trening da napunimo baterije, da udjem u njihove kretnje i sutra ćemo imati uobičajeni trening, gde ćemo pokušati da se spremimo, adaptiram na salu i koševe. Znamo koliko može da donese pobeda, bićemo maksimalno motivisani a biće i dosta srpskih navijača i u Milanu i Bolonji. Idemo da igramo i pobedimo", rekao je Aleksa Avramović. Dante Egzum je rekao da svakom meču pristupa na isti način.

"Svaka utakmica u Evroligi je najvažnija utakmica i sav fokus je na narednoj. U svaku ćemo ući, kao i dosad, sa željom da se borimo, to najvažnija stvar. Igranje u gostima uvek bude malo teže, ali uspećemo ako se budemo držali zajedno".

Takođe, on veruje da pobede kao što je bila ona protiv Splita u Gripama može da ulije dodatno samopouzdanje ekipi.

"Ponekad je to nešto kratkotrajno, jednostavno ste ponekad malo smeteni, ali pokazali smo da možemo da se borimo i kada stvari ne nam ne ide sve od ruke. Rekli su da su imali 15 šuteva više od nas i dobiti takvu utakmicu je impresivno, ali se nadam se da više nećemo biti u toj poziciji, mada uliva samopouzdanje kad znate da možete da dobijete takvu utakmicu", zaključio je Egzum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: