Slovenci su nas razbili u poslednjem duelu na EP

Košarkaši Srbije i Slovenije u nedelju će se sastati 19. put, a u prethodnim duelima rezultat je izjednačen 9-9.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 17.09.2017.

09:00

Slovenci su nas razbili u poslednjem duelu na EP
Foto: StarSport

U prva četiri međusobna susreta, koja su odigrana u periodu 1995-2005, Srbija je slavila sva četiri puta, kao i u poslednja dva okršaja, u prijateljskim mečevima u Ljubljani i Banjaluci.

Što se tiče Evropskih prvenstava, tu imamo pet susreta, a u prednosti su Slovenci sa 3-2. Dobili su nas na prethodna dva susreta na EP, 2011. je bilo 72:68, a 2013. u borbi za plasman ubedljivih 92:74.

Statistički gledano, tim Igora Kokoškova je "bolji" od ekipe Aleksandra Đorđevića na ovogodišnjem Evrobasketu. Slovenci su jedini neporaženi tim na prvenstvu i proseku postižu više poena (90:82).

Osim toga, bolje šutiraju trojke (36%-33%) i slobodna bacanja, imaju više ukradenih lopti i blokada, što znači da imaju sjajnu odbranu. Povrh svega, bolji su u defanzivnom skoku od Srbije, koja bolje skače u napadu, pa su ekipe potpuno izjednačene po ukupnom broju skokova (38,9).

S druge strane, "Orlovi" imaju više asistencija, bolji su u šutu za dva poena, više poentiraju iz reketa i imaju bolji doprinos svoje klupe za rezerve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: