Jović: Protiv Rusa će proraditi srpski inat, bićemo bolji

Košarkaš Srbije Stefan Jović kaže da je Srbija protiv Italije odigrala odlično tokom celog meča izuzev u prvih pet minuta.

Izvor: MLJ

Sreda, 13.09.2017.

22:32

Jović: Protiv Rusa će proraditi srpski inat, bićemo bolji
StarSport

"Orlovi" su sa 83:67 pobedili Italiju i prošli u polufinale, do borbe za medalje na Evrobasketu.

Jović kaže da je možda i značaj utakmice doprineo uvodnoj stegnutosti košarkaša Srbije.

"Najbitnije da smo dobili i prošli u polufinale. Na početku nismo igrali dobro, sigurno je i sam značaj utakmice doprineo da budemo u grču. Uspeli smo da se vratimo što kaže Sale u naše stvari, da sprovodimo na terenu sve ono što vežbamo i rezultat nije izostao", rekao je Jović posle meča.

Sa reprezentacijom je nekoliko godina unazad, a Srbija konstantno beleži dobre rezultate. Tu su srebro sa Mundobasketa u Španiji, srebro iz Rija i nesrećni poraz od Litvanije u polufinalu pre dve godine. Stefan Jović na tome zahvaljuje selektoru Saši Đorđeviću.

"Sigurno da prija, sistem koji Sale sprovodi daje rezultat i to pokazuju rezultati na svim takmičenjima pre ovog Evropskog prvenstva. Verujemo u sve ono što radimo i to je najbitnije što se vidi na terenu", kaže Jović.

"To je ono što mi na sastancima radimo. Mnogo je bitno da budemo mirni i da znamo šta hoćemo. Zato to možda izgleda onako rutinski ali do ovog nivoa treba mnogo treninga i potrebno je mnogo štošta da bi to izgledalo ovako. I svaka čast svima, od prvog dana mi znamo šta radimo šta želimo da sprovedemo na terenu i to daje rezultate", kaže Jović i dodaje da prostora za napredak u igri ima.

Srbija protiv narednog protivnika igra treći put u poslednje tri nedelje. Jedna pobeda i jedan poraz. Vreme je za majstoricu sa Rusijom.

"Igrali smo sa njima u grupi, sigurno ćemo izgledati znatno bolje, ubeđen sam u to, prvenstveno zbog našeg srpskog inata koji će siguran sam proraditi u petak i sigurno ćemo ostaviti srce na terenu kao i danas, to je ono što svi mogu da očekuju od nas, nadamo se dobrom rezultatu", kaže Jović.

Rusija po njegovim rečima nije blistala u prvom poluvremenu protiv Grčke, ali je Jović jasan "Krasi ih to što ne odustaju, sigurno će igrati 40 minuta i mi na to moramo da odgovorimo".

Stefan Jović je u pobedi nad Italijom imao šest poena, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: