Mark i Luka – Iskustvo je iskustvo, a mladost je ludost

Prvi dan četvrtfinala Evrobasketa opravdao je očekivanja široke javnosti, a kao utisak dana izdvajamo dvojicu igrača – Marka Gasola i Luku Dončića.

Izvor: PT

Utorak, 12.09.2017.

23:45

Mark i Luka – Iskustvo je iskustvo, a mladost je ludost
foto: fiba.com

Centar Memfis Grizlisa bio je najzaslužniji za trijumf "Crvene furije" nad Nemačkom, dok je tinejdžer iz Slovenije po ko zna koji put dokazao da se radi o pravom biseru.

Krenimo redom, kada je reko kome išlo u redovim Španije, Mark Gasol preuzeo je odgovornost u trećoj četvrtini kada je postigao čak 21 poen.

Da, dobro ste pročitali prekaljeni španski as je ubacio je više koševa nego ceo nemački sastav u trećoj deonici i time praktično rešio utakmicu. Da sve bude još upečatljivije, na kraju je imao učinak od 28 poena, 10 skokova i četiri asistencije, za ukupan indeks korisnosti 37!

Prisustvovali smo možda i najboljoj individualnoj partiji na celom turniru i može se reći da je ona bila pravi uvod za ono što sledi.
Sledila je utakmica večeri u kojoj su se sastale dve ekipe koje vole mnogo da trče i da igraju na dosta poena. Upravo to se i desilo jer je na meču Slovenije i Letonije palo 200 poena.

U takvoj predstavi pobedila je Slovenija sa 103:97, a Luka Dončić je briljirao u poslednjoj četvrtini sa nekoliko neverovatnih poteza.

Kažu da sreća prati hrabre, a 18-godišnji igrač Real Madrida je to i dokazao. Utakmicu je završio sa 26 poena i devet skokova, a posebno se izdvajaju njegove trojke u poslednjim minutima utakmice.

U polufinalu ćemo gledati okršaj reprezentacija Slovenije i Španije – jedine dve selekcije koje nisu doživele poraz na Evrobasketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: