Utisak dana: I da mi spava sa ženom...

Nosio je dres Žalgirisa, Milana, Panatinaikosa, a prošle sezone nastupao je za Real Madrid.

Izvor: SO

Ponedeljak, 14.09.2015.

12:20

Default images
Beta/AP

Gde god da je igrao, treneri i saigrači su ga voleli i poštovali – igrač je koji je spreman da se podredi kolektivu, ali na kojeg uvek može da se računa u velikim utakmicama.

Nije mu problem da ne šutne na koš celu utakmicu, ali mu isto tako nije problem da povuče kada je njegovom timu to potrebno.

A upravo je to Jonas Mačijulis učinio u duelu osmine finala Evropskog prvenstva – ubacio je Gruziji 34 poena (11-13 iz igre, 9-9 penali), uključujući i trojku kojom je meč rešen, a dodao je 6 skokova, 3 asistencije i 4 ukradene lopte.

“Mačijulis je bio izvanredan sve vreme, i u napadu i u odbrani“, rekao je selektor Litvanije Jonas Kazlauskas. Mačijulis je ostvario ukupni indeks korisnosti čak 50, što je najviše na evropskim šampionatima još od Dirka Novickog 2001. godine – on je tada imao indeks 52.

“Imao sam dobar dan, dobro sam se osećao“, skromno je konstatovao 30-godišnjak iz Kaunasa.

U Litvaniji, zemlji koja živi za košarku, Mačijulisa već slave kao heroja.

“Da se vratim kući i zateknem Mačijulisa kako mi spava sa ženom, pitao bih ga šta hoće za doručak“, napisao je jedan oduševljeni navijač.

Za kraj, uživajte u najboljoj individualnoj partiji na Evrobasketu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: