Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 04.12.2017.

13:19

Kubica: Spreman sam da se vratim

Bivši vozač Formule 1 Robert Kubica veruje da može u punoj formi da se vrati na stazu sledeće godine u bolidu Vilijamsa.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Kubica: Spreman sam da se vratim
Getty images

Kubica se nije trkao u najbržem cirkusu od 2011. godine kada je doživeo povrede tokom reli specijala u Italiji.

Poljak je imao prelome ruke, šake i noge, postojala je i opasnost da mu šaka bude amputirana, ali su lekari uspeli da ga "oprave" u potpunosti.

On je prošle nedelje testirao Vilijamsov bolid u Abu Dabiju, ali Vilijams odlučuje hoće li ga angažovati.

"Najvažnija stvar je samopouzdanje koje je tu, a tu je i vera da mogu da uradim to", kaže Kubica za BBC i ocenjuje trenutnu spremnost da se vrati.

"Da li sam spreman 100%? Nikad nisam dosegao svoj maksimum, čak i kada sam se trkao u tim, da tako kažem zlatnim vremenima. Uradio sam mnogo, dokazao sebi da ima mnogo stvari koje mi daju samopouzdanje ali odluka nije moja", objašnjava Poljak i dodaje da se trudi da živi dan za danom, u treningu dok se priprema za šansu koja možda i ne dođe.

Kubica poručuje da nikad nije bio u tako dobroj formi barem fizički.

"Ima stvari koje zahtevaju vrem jer je prošlo više od šest godina otkako sam vozio F1 i mnogo toga se promenilo. Morate da učite nove stvari da biste izvukli maksimum iz svog automobila, naučio sam i sigurniji sam u sebe", rekao je Kubica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu