Nova vest
Auto-moto

Utorak, 25.08.2015.

21:07

Poginuo na stazi, spasao šest života

Britanski automobilista Džastin Vilson podlegao je povredama zadobijenim u udesu u nedelju, a time što je bio donor organa spasao je šest života.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Michael Conroy, File

Vilson je doživeo teške povrede glave tokom trke u Pokonu, kada ga je pogodio deo sa bolida Sejdža Karema, od kojih je preminuo dan kasnije.

Brat pokojnog vozača Stefan, koji je i sam vozač u Indi lajt seriji, otkrio je da je zbog povreda koje je Džastin doživeo bilo jasno da neće preživeti, ali da je spasao šest života posle svoje smrti.

Vilson je poginuo u 38. godini života, a tokom karijere je vozio u Formuli 1, Čempkaru i Indikar seriji. U Formuli 1 je vozio na 16 trka tokom 2003. godine braneći boje Minardija i Jaguara, a najbolji rezultat ostvario je na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država u Indijanapolisu, kada je bio osmi.

Iza sebe je ostavio suprugu Džuliju i dve ćerke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu