Subota, 25.04.2015.

08:47

Samo za najodvažnije: Ronjenje između kontinenta

Ako volite da ronite i ne bojite se ekstrema - Island ima nešto za vas! Svega nekoliko kilometara od Rejkjavika nalazi se jedno od najpoznatijih turističkih odredišta za ronioce, a koje nije poznato po predivnim koralnim grebenima niti šarenim ribicama, već po tome što vam pruža mogućnost da zaronite doslovno - između dva kontinenta.

Izvor: Punkufer

Default images
Foto: Thinkstock

Lokacija imena Golden Circle je popularna za jednodnevne izlete, a upravo to može zahvaliti svom vulkanskom podzemlju gde je voda među najčistijom na svetu. O cenama zarona nećemo, bolje ih pogledajte sami na službenom sajtu...

Ove se spajaju dve tektonske ploče, Evroazijska i Severnoamerička. Upravo to je mesto gde svaki ronilac može istražiti različitosti podzemlja na svega nekoliko metara udaljenosti. Osim samog ronjenja, za koje se morate dobro obući jer je malo hladno, i sam Rejkjavik nudi brojne druge aktivnosti.

Smešten je na jugozapadnoj obali ostrva, a njegova geografska širina od 64°08' ga čini najsjevernijim svetskim glavnim gradom jedne suverene države. Sa svojih 118.326 (2010. godine) stanovnika čini trećinu populacije Islanda, a s okolnim naseljima ima i više od 200.000 stanovnika, što pak čini oko 60 odsto stanovništva države.

Istaknutije znamenitosti su zgrada islandskog parlamenta (Alþingishúsið), luteranska katedrala Hallgrímskirkja, jezerce Tjörnin u samom centru grada i skladište tople vode s rotirajućom kupolom - Perlan na brdašcu Öskjuhlíð.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: