Sutomore: Dve ležaljke i suncobran koštaju 6 evra

Plaža "Centar" u Sutomoru, na kojoj se godinama vijori plava zastavica, počela je sa radom ovog vikenda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2020.

15:17

Sutomore: Dve ležaljke i suncobran koštaju 6 evra
Foto: Depositphotos, OlegDoroshenko

Naravno, otvaranje prate tuševi sa toplom vodom i nove veće kabine na samoj plaži, ali i ostali potrebni mobilijar, piše Dan, a prenosi CdM.

Zakupac plaže Pajo Ćeklić kaže da su dobili jedan set mera i jasne smernice od Instituta za javno zdravlje, koje se tiču poštovanja fizičke distance i veće higijene, te da se ugovor sa Morskim dobrom mora poštovati, i da nema mesta za improvizacije.

"Ima prvih kupača. Gosti su iz Podgorice, koji godinama dolaze i otvaraju sezonu u Sutomoru. Poštovaćemo distancu između kupača, čak smo predvideli tri metra iako je po propisima dovoljno dva, i tako smo i raspoelili ležaljke i suncobrane", kaže Ćeklić za Dan.

"Zakup dve ležaljke i suncobrana je šest evra, i tako će biti do prvog juna, kako je bilo i prošle godine", dodaje.

On je na plaži obezbedio jednog spasioca, a ostale će, kaže, angažovati kad se stvore uslovi da se obnove licence. Takođe, očekuju i malo intenzivnije merenje kvaliteta vode.

"Bez obzira na dešavanja oko pandemije i drugačijeg reda na plaži, očekujem da dođu naši stalni gosti, a nakon otvaranja granica očekujemo i goste iz regiona", kaže Ćeklić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: