Idealan odnos cene i kvaliteta: Srpska banja proglašena za jednu od najboljih u Istočnoj Evropi

Britanski dnevni list "Gardijan" svrstao je Atomsku banju u Gornjoj Trepči među 10 top-destinacija za spa-odmor u Istočnoj Evropi, koja nudi najbolji odnos cene i kvaliteta.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 22.01.2020.

11:00

Idealan odnos cene i kvaliteta: Srpska banja proglašena za jednu od najboljih u Istočnoj Evropi
Foto: RINA

Atomska banja, stara 2.000 godina, ima vodu bogatu sumporom i natrijumom, sa tragovima uranijuma i radona, od koje posetioci blistaju kao nikada pre, piše britanski list.

"Gardijan" navodi i da je hidroterapija glavni adut ove banje, ali da treba probati i masažu, limfnu drenažu i elektroterapiju, koje takođe imaju snažno lekovito dejstvo, saopšteno je iz Turističke organizacije Srbije.

"Okružena šumom od belog jasena, lipe i hrasta, Atomska banja nudi pravu dozu zdravlja", piše list i dodaje da je Srbija bogata banjama koje potiču iz rimskog ili osmanlijskog perioda i koje su medju najmanje skupima u Evropi.

Osim Atomske banje, na spisku su se našle Istarske Toplice u Hrvatskoj, spa Dudince u Slovačkoj, spa Banjište u Makedoniji, Bukfirdo u Mađarskoj, Truskavec u Ukrajini, Banja Herkules u Rumuniji. Na trećem mestu našao se Sanatorijum Ozerni u Belorusiji, na drugom Karlova Studanka u Češkoj i kao najbolja proglašena je banja Ciplice u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: