Bežimo od kiše u topliji kraj: Balos,da li je ovo najlepša plaža Grčke? VIDEO

Nije bilo lako odabrati lokaciju, jer kad je ova mediteranska zemlja u pitanju, ona nudi pravo bogatstvo - teško je gotovo koliko i detetu da se odluči za jedan slatkiš dok stoji ispred čitavog rafa u prodavnici.

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2019.

12:00

Default images

Smeštena u laguni Balos, u oblasti Hanja (Chania), plaža je do pre dvadesetak godina bila nepoznata široj javnosti, pa su joj pristupali samo dobri poznavaoci najvećeg grčkog ostrva, kao i meštani. Avanturisti i moderni robinzoni reći će da su razočarani što je ova, nekada neistražena lokacija, danas daleko pristupačnija - dobro je poznato da se do plaže može kako peške, ako ste smešteni u neposrednom okruženju, u oblasti Hanja, zatim kolima ili motorom, koji je na ovom ostrvu posebno popularno prevozno sredstvo, jer su poslednjih godina napravljeni prilazi za motorizovane, kao i organizovanim ekskurzijama brodom.
Pokrivena je najfinijim peskom zlaćane boje, a na njenom južnom delu kristalno čista, sveža morska voda obrazuje jezero, "morski bazenčić" - omiljeni deo za neiskusne plivače. Uz plažu su smeštene dve taverne, pa se posetioci najčešće odlučuju za celodnevni izlet na Balosu. Uživajte u prizoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: