Evo koliko će vas koštati profesionalne fotografije sa Golubačke tvrđave

Na zvaničnom portalu “Tvrđava Golubački grad“, www.tvrdjavagolubackigrad.rs, nalazi se odluka u kojoj se navodi da je „u okviru Kompleksa ’Tvrđava Golubački grad’ d.o.o. zabranjeno profesionalno fotografisanje i snimanje video-zapisa“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2019.

17:30

Evo koliko će vas koštati profesionalne fotografije sa Golubačke tvrđave
Golubaèka tvrðava / thinkstock

Naime, profesionalno fotografisanje i snimanje unutar Kompleksa dozvoljeno je samo uz prethodnu pismenu saglasnost Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograd i D.O.O. „Trđava Golubački grad“.

Ova odluka je stupila na snagu još u avgustu 2018. godine, a to je dovelo i do novih odluka.

Iznos naknade za profesionalno fotografisanje (audio i video snimanja) iznosi po danu i aparatu 4.000 dinara, a zaposleni u „Tvrđava Golubački grad“ su u dužnosti da licu izdaju fiskalni račun.

Odluka je stupila na snagu 3. januara ove godine, a potpisuje je direktorka dr Iskra Maksimović, pa ukoliko se uputite put Golubačke tvrđave i želite da napravite profesionalne fotografije, imajte ovo na umu.

Za obične posetioce slikanje je besplatno, te se odluka odnosi samo na profesionalno fotografisanje svadbi i svečanosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: