Na prevaru putovao svuda po svetu, a da nije potrošio ni dinar

Jedan Britanac uhapšen je nakon što je krao lozinke od zaposlenih u turističkim agencijama i sam sebi bukirao putovanja u vrednosti od 44 hiljade funti.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2018.

12:51

Na prevaru putovao svuda po svetu, a da nije potrošio ni dinar
foto: thinkstock/ilustracija

Dvadesetosmogodišnji Adam Grifits obilazio je turističke agencije i raspitivao se za cene aranžmana, a pritom pomno pratio šta zaposleni rade i krao im lozinke. On bi se potom ulogovao u njihove sisteme i sebi rezervisao putovanja širom sveta, a još i kačio fotografije na Fejsbuk i hvalio se.

Sebi je tako rezervisao odmor u Burdž al Arabu i let prvom klasom, potom putovanje na Sejšele za sebe i prijatelja, kao i mnoge druge destinacije.

Zanimljivo je da je odbrana na sudu navela da je greškom rezervisao putovanje koje je podrazumevalo samo doručak umesto all-inclusive uslugu, a pošto je nezaposlen i imao je samo jednu funtu kod sebe gladovao je kako bi izdržao do kraja letovanja. Mladić je osuđen na dve i po godine zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: