Japan ukinuo vize građanima Srbije

Od 1. maja 2011. građanima Srbije neće biti potrebne vize za boravak u Japanu u trajanju do 90 dana. Ova promena, kako ističu u Ambasadi Japana, odnosi se samo na građane koji imaju biometrijski pasoš.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2011.

15:56

Default images

„Od 1. maja državljani Republike Srbije koji putuju u Japan radi turizma, poslovnog putovanja, posete rođacima ili poznanicima, ili učešća na sportskim takmičenjima bez posebnog honorara, mogu boraviti u Japanu do 90 dana bez vize", kaže se u saopštenju Ambasade Japana.

Građani koji imaju plavi pasoš, bez obzira da li se radi o kratkom boravku u Japanu do 90 dana i bez plaćenog honorara, i dalje treba da pribave odgovarajuću vizu.

"Povodom prirodne katastrofe koja je pogodila Japan, primili smo mnogobrojne reči podrške, saosećanja i ponude raznih vrsta pomoći. Zahvaljujući vašoj podršci, Japan je sigurnim koracima počeo da se obnavlja. Uvek ćete biti dobrodošli u Japan", piše u saopštenju ambasade Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: