Subota, 18.03.2023.

12:41

Ovaj grad postaće prestonica murala u zapadnoj Srbiji – uskoro se oslikavaju i silosi

Nekadašnji "Žitoprometovi" silosi ovog proleća dobiće potpuno novo ruho, jer će konačno mladi umetnici na njima oslikati murale i to u okviru festivala Dani urbane kulture. Međutim, silosi neće biti jedini oslikani stoga će grad na Moravi sa pravom poneti epitet grad murala.

Izvor: RINA

Ovaj grad postaće prestonica murala u zapadnoj Srbiji – uskoro se oslikavaju i silosi
Foto: RINA

"Planirano je da se ove godine u Čačku oslika 21 mural, sa 30 umetnika kako iz Srbije, tako i iz sveta. Tada će biti oslikani i čuveni silose, pa se nadamo da će na taj način biti obogaćen vizuleni identitet grada. U planu je da na tom mestu 10. juna bude manji muzički događaj, koji će na zanimljiv način prikazati proces oslikavanja silosa, dok će veliki dvodnevni muzički događaj, DUK festival, biti u julu pored Morave", rekao je Strahinja Babić, predsednik udruženja Dani urbane kulture.

Festival Dani urbane kulture godinama unazad tradicionalno se održava pored Zapadne Morave, a osim oslikavanja murala i odličnog muzičkog programa za mlade, u okviru ovog festivala otvoren je i jedini Skejt park u Čačku

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: