Pat Metheny Trio otvara BJF 2011

Beogradski Jazz Festival, dvadeset sedmi po redu, održaće se od 27. do 30. oktobra, a festival će otvoriti Pat Metheny Trio, nastupom u Velikoj dvorani Sava centra.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 20.05.2011.

19:17

Default images

Rekorder među džez muzičarima po broju osvojenih Gremija, čak sedamnaest, Pat Metheny je najveća zvezda koja je gostovala na BJF-u, od njegovog obnavljanja 2005. godine.

Ovaj američki džez gitarista i kompozitor postigao je svetsku slavu tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, a od tada je prodao više od dvadeset miliona primeraka svojih albuma.

Festival će 30. oktobra zatvoriti legendarni trubač i kompozitor Duško Gojković. Tim nastupom, uz raznovrsne goste, biće proslavljen i veliki jubilej, osamdeseti rođendan našeg međunarodno najpriznatijeg džezera.

Prošlogodišnji, 26. Beogradski Jazz Festival, po opštoj oceni publike i kritike, bio je najuspešniji u novijoj istoriji ovog međunarodnog muzičkog događaja. Osim Waynea Shortera, jednog od najznačajnijih džez stvaralaca, na njemu su nastupili brojni velikani savremenog džeza, među kojima su i Charlie Haden, Kornelije Kovač, Enrico Rava, Orchestre National De Jazz, Alice Russell, Azymuth, Jason Moran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: