Veče brazilske kulture

Veb portal Izlazak.com u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom, Ambasadom Brazila u Beogradu i magazinom za popularnu kulturu “Pop Kult” organizuje “Veče Brazilske kulture” u bašti Studentskog kulturnog centra - u četvrtak, 31. avgusta u 20 časova.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.08.2006.

16:05

Default images

Ovim događajem otpočinje tematski serijal SKC-a posvećen alter-globalizmu, koji će uređivati i voditi Dragan Jovanović, glavni urednik Pop Kulta.

Program će početi prikazivanjem dokumentarnog filma “Paulinho da Viola – Meu Tempo E Hoje” (režija Izabel Jaguaribe, godina proizvodnje - 2003, trajanje 86 minuta, titl na engleskom jeziku).

Film prikazuje životnu priču jednog od najrenomiranijih samba kompozitora Paulinja da Viole (1942, Rio de Ženeiro), donosi svedočanstva o njegovim učiteljima, beleži priče njegovih prijatelja i sledbenika, a glavnog junaka “hvata” i u svakodnevnim situacijama kao što su, na primer, popravka starih kola i igranje bilijara.

U filmu ima dosta muzike, a pored Paulinja da Viole pojavljuju se i druga velika imena brazilske muzike kao što su Marisa Monte, Zeka Pagođinjo (Zeca Pagodinho), Elton Medeiros i drugi.

Nakon projekcije filma počinje neformalna zabava uz brazilsku muziku po izboru autora radio-emisije “Brazilska čorba” (emituje se subotom od 13 do 14 časova na Beogradu 202) brazilskog novinara Tjaga Silmana (Thiago Sillman) i urednika veb-portala Izlazak.com Predraga Dragosavca.

U slučaju lošeg vremena događaj će biti premešten u Klub SKC-a.

Na slici: Paulinjo Da Viola

B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: