Sa 16 je postala kraljica, sa 18 udovica: Novi film o životu Marije Stjuart

Umesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Obe mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svetu u kom dominiraju muškarci, njih dve će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti

Kultura

Izvor: B92

Petak, 05.10.2018.

16:30

Sa 16 je postala kraljica, sa 18 udovica: Novi film o životu Marije Stjuart
Foto: Screenshot, Youtube

Film "Marija Stjuart - kraljica Škotske" istražuje buran život harizmatične Marije Stjuart, koju će portretisati Sirša Ronan, dok kraljicu Elizabetu igra Margot Robi. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske, a sa 18 udovica, odbija pritisak da se ponovo uda. Umesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim, Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Obe mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svetu u kom dominiraju muškarci, njih dve će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, preteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavera ugrožavaju oba prestola i menjaju tok istorije. Film stiže pred publiku u februaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: