Umro Uroš Stojanović, reditelj filma "Čarlston za Ognjenku"

Reditelj Uroš Stojanović (44), autor filma „Čarlston za Ognjenku“, preminuo je u Los Anđelesu, gde je živeo poslednjih godina, rečeno je Tanjugu u Ateljeu 212.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 24.09.2017.

16:03

Umro Uroš Stojanović, reditelj filma
Foto: Thinkstock

Stojanović, sin poznatog glumca Feđe Stojanovića, preminuo je u subotu, najverovatnije od posledica srčanog udara. Stojanović je nakon uspešnog filmskog prvenca "Čarlston za Ognjenku" (2008), dobio ponudu da ode u Holivud i tamo nastavi karijeru.

Podsećamo, Stojanović je privukao pažnju kratkim igranim filmom "Vešala za dvoje", a u dugometražnom ostvarenju "Čarlston za Ognjenku", bio je i jedan od scenarista.

"Čarlston za Ognjenku" privukao je 2008. godine u biokope Srbije oko 150 hiljada gledalaca i bio najgledaniji domaći film te godine, a zatim je prikazan na Međunarodnom festivalu u Torontu, pa u Stokholmu, Hongkongu, Amsterdamu, kao i u programu festivala na Ibici i uVaršavi, gde je nagrađen.

Film je u Francuskoj distribuirala kuća čuvenog sineaste Lika Besona, a muziku za film je uradio prestižni Šigeru Umebajaši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: