Vizuelno remek-delo "Povratnik" od sutra u bioskopima

Drama o preživljavanju u divljini Alehandra G. Injaritua, koja je osvojiila najviše, ukupno 12 nominacija za Oskara, biće premijerno prikazana sutra u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center u 20h u najnovijoj 4K rezoluciji.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.01.2016.

16:17

Vizuelno remek-delo

Izuzetno ambiciozan projekat, u kojem glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio i Tom Hardi, sniman je u zabačenim predelima Kanade i Argentine. Injaritu i direktor fotografije Emanuel Lubecki, Oskarom nagrađen za filmove Gravitacija i Čovek ptica, pored toga što su insistirali da se tokom snimanja koristi isključivo prirodno svetlo, snimali su i ovaj film u 4K rezoluciji. Ona nudi četiri puta veću gustinu piksela u odnosu na trenutno najrasprostranjeniji 2K standard i to znači četiri puta više detalja i daleko veći kontrast, što ovom filmu daje nestvarnu vizuelnu lepotu.

Prema rečima Leonarda Dikaprija, ovo je najizazovniji projekat ,sa kojim se susreo do sada u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Snimajući ovaj film četrdesetogodišnji glumac je proveo devet meseci u konstantnoj hipotermiji u jezivoj hladnoći severnih kanadskih i južnih argentinskih predela. Da bi dosledno dočarao lik američkog lovca Hjua Glasa, Leonardo je strpljivo provodio i po pet sati dnevno u šminkernici, kako bi rane koje je u filmu zadobio tokom borbe sa medvedom izgledale što realističnije. Povratnik je uzbudljivo filmsko remek-delo koje prikazuje epsku avanturu preživljavanja jednoga muškarca i izuzetnu moć snage ljudskoga duha..Lovac Hju Glas (Leonardo Dikaprio), koga su teško povređenog njegovi pratioci predvođeni Džonom Ficdžeraldom (Tom Hardi) ostavili da umre duboko u američkoj divljini, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, vođen je jakom voljom kao jedinim oružjem. On se bori za život, dok mu želja za osvetom ne jenjava.

Do sada je dobio 12 nominacija za Oskar: za najbolji film, režiju, glavnog (Dikaprio) i sporednog glumca (Hardi), fotografiju, kostim, montažu, scenografiju, šminku, vizuelne efekte, montažu zvuka i miks zvuka. Dobitnik je i tri Zlatna globusa, uključujući nagrade za najbolji film, najbolju režiju i najboljeg glumca.

Kritičari ga nazivaju spektaklom godine koji se ne sme propustiti u bioskopima od 21. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: