Preminuo filmski kritičar Nebojša Popović

Filmski kritičar i nekadašnji urednik Filmskog programa Radio-televizije Srbije (RTS) Nebojša Popović preminuo je danas u Beogradu u 57. godini, saopštio je RTS.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

20:42

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Popović je karijeru u Televiziji Beograd počeo 1982. godine u Beogradskoj hronici da bi kasnije obavljao dužnost urednika vesti, emisije "24 časa", voditelja i urednika Trećeg dnevnika.

U periodu od 2002. do 2004. godine, uređivao je Filmski program RTS.

Autor je emisije o filmu "Drugi vek", koja se emituje od 1997. godine a bio je i jedan od urednika nedeljnog magazina iz kulture "Metropolis".

Više od 30 godina pisao je o filmu a za najbolju filmsku kritiku nagrađen je 1993. godine nagradom Instituta za film.

Kao član međunarodne sekcije filmskih kritičara FIPRESCI Srbija, učestvovao je u radu žirija na mnogim domaćim i stranim festivalima a bio je i selektor oko 20 filmskih festivala posvećenih značajnim evropskim kinematografijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: