Sreda, 20.04.2011.

14:54

Kraljevo dobilo prvi “Knjigomat”

Neobični „Knjigomat“, vitrina iz koje građani mogu da odnose knjige bez ikakve evidencije, ali i da ostavljaju svoje, postavljen je 20. aprila ispred Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu.

Izvor: Tanjug

Default images

„Biće to i svojevrsni ispit za naše sugrađane, jer na ovu ideju mnogi su reagovali komentarom da će ’Knjigomat’ vrlo brzo ostati prazan. Ipak, ja sam uverena da neće biti tako i da će građani donositi knjige bar toliko koliko ih budu uzimali“, rekla je direktorka biblioteke Dragana Tipsarević na otvaranju nesvakidašnjeg „automata“. Ona očekuje da će ovo postati i mesto susretanja i druženja ljubitelja knjige.

Portparol kraljevačke biblioteke Miloš Milišić kazao je da se u blizini biblioteke nalazi više desetina bankomata, kafemata i ledomata, a da nijedan „Knjigomat“ ne postoji od Kraljeva do Beča.

Povodom Svetskog dana knjige, koji se obeležava 23. aprila, na dečjem i pozajmnom odeljenju biblioteke, knjige su preporučivali poznati Kraljevčani, lekari, pisci i sportisti, a u holu je otvorena izložba fotografija o posledicama zemljotresa u Kraljevu, sanaciji biblioteke i donatorskim programima.

U večernjem delu programa besedu će održati akademik Matija Bećković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: