Preminuo Mihailo Miša Janketić

Poznati srpski pozorišni i filmski glumac Mihailo Miša Janketić preminuo je danas u 81. godini, saopštilo Jugoslovensko dramsko pozorište.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 15.05.2019.

11:54

Preminuo Mihailo Miša Janketić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

U svojoj bogatoj karijeri Janketić je odigrao više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, Dobričinog prstena, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade "Pavle Vuisić" za životno delo.

Sem toga što je bio glumac, Janketić se bavio i pedagoškim radom, kao profesor glume na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Datum komemoracije i sahrane Mihaila Miše Janketića biće naknadno objavljeni, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: