Drugi tom Kaste Metabarona

Izdavačka kuća "Beli put" objavila je drugi tom "Kaste Metabarona", kultnog dela scenariste modernog evropskog stripa Alehandra Hodorovskog i argentinskog umetnika Huana Himeneza.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2007.

12:12

Default images

Ovaj serijal, jedan od najmarkantnijih u evropskom stripu u poslednjoj deceniji dvadesetog veka, sadrži ukupno osam epizoda. Prve četiri su objavljene, takođe u izdanju "Belog puta", početkom jula, a serijal se sada zaokružuje drugim tomom.

Pored četiri preostale epizode, ova knjiga sadrži i priču "Kuća predaka" koja osvetljava univerzum u kojem obitavaju Metabaroni – "hodoverzum", kao i neke od želja i stremljenja samih autora. Tako se stiče kompletna slika o ovom klasiku devete umetnosti.

Lik Metabarona, savršenog ratnika, prvi put se pojavio 1981. u stripu "Avanture Džona Difula Hodorovskog i Mebijusa", da bi deceniju kasnije, od 1992. Hodorovski i Himenez započeli poseban serijal, porodičnu sagu o dinastiji Metabarona.

Do 2003. kada je izašla knjiga o poslednjem, osmom, Metabaronu, serijal Kasta Metabarona privukao je pažnju i zaslužio najveća priznanja kako publike tako i kritike, a univerzum u kojem se ova svemirska opera događa povezao se sa još nekoliko vrhunskih ostvarenja frankofonog stripa, serijalima "Inkal" i "Tehnopape".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: