Sreda, 21.01.2015.

17:07

Janković da se obrati institucijama

Šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić izjavio je da se teme bezbednosti ne rešavaju u medijima i u javnosti.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

On je poručio zaštitniku građana Saši Jankoviću da se obrati institucijama sistema ako se ne oseća bezbedno.

"Siguran sam da i Jankovcih, kao vrsni pravnik, zna da se teme bezbednosti ne rešavaju u medijima i u javnosti, već u institucijama sistema. Sva saznanja i osećaj nesigurnaosti treba da prijavi nadležnim državnim organima koji bi se po tim prijavama i opredelili“, rekao je Babić Tanjugu.

On je dodao da se SNS zalaže za sigurnost svih građana, pa i za Jankovićevu, kao građanina i kao zaštitinka građana.

Babić je takođe podsetio da su prošle godine predstavnici države prihvatili i izvrsili ispravke u svom radu u 94 odsto slučajeva, što, kakoje ocenio, pokazuje ozbiljnost države, institucija i vlade, kao i poštovanje prema instituciji zaštitinka građana.

"Taj procenat je najviši u Evropi i u okruženju i pokazuje ozbiljnost u sazrevanju vlade i nas kao društva. Što se tiče bilo kakvih osećaja ugroženosti i pretnji, njima nije mesto u medijima već u institucijama sistema“, ponovio je on.

Babić je istakao da se u prošlosti skupština nije ni opredeljivala, niti je raspravljala o izveštajima zaštitnika građana, dok su ovaj saziv parlamenta i vlada koju vodi SNS i premijer Aleksandar Vučić pokazali duboko poštovanje prema toj instituciji ombudsmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: