"Šarli" ide dalje,u sredu novi broj

Poznati francuski lekar i član redakcije "Šarli ebdo" Patrik Pelu najavio je da će sledeće izdanje ovog magazina biti izdato iduće srede.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.01.2015.

12:40

Default images
Glavni urednik Stefan Šarbonije ubijen je u napadu - Foto: Beta/AP

U izjavi "Frans interu" on je, u suzama, saopštio da su članovi redakcije odlučili da nastave rad.

"Nastavićemo. Odlučili smo da izdamo novi broj iduće nedelje. Svi smo se saglasili o tome", kazao je Pelu.

"Nemamo pravo da odustanemo", naglasio je on dodajući da zbog sastanaka nije bio u redakciji u trenutku kada su teroristi ubili njegove kolege.

Pelu je izjavio AFP da će to biti konačna potvrda toga da "glupost neće pobediti" i dodao da će se ekipa magazina "Šarli ebdo" uskoro sastati.

Dvojica osumnjičenih za napad na redakciju lista "Šarli ebdo" locirani su u departmanu En na severu Francuske, javlja AFP.

Potraga za napadačima na redakciju lista "Šarli ebdo" traje više od 20 sati, a imenovana su trojica osumnjičenih - braća Said i Šerif Kuači i Hamid Murad.

Policajka u koju su danas pucali nepoznati napadači u Parizu podlegla je povredama, javlja BBC. Nije poznato da li je slučaj povezan s napadom na "Šarli ebdo".

Pucnjava u redakciji lista "Šarli ebdo" u kojoj je ubijeno deset ljudi, trajala je pet minuta.

Francuski satirični nedeljnik "Šarli ebdo" poznat je po karikaturama muslimanskih lidera, ali i papa i šefova država ili vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: