Porošenko osvaja trećinu mandata

Partija ukrajinskog predsednika Petra Porošenka osvojila bi trećinu mesta u skupštini, pokazuje objavljena anketa uoči izbora koji će biti održani 26. oktobra.

Izvor: B92

Sreda, 22.10.2014.

16:31

Default images

Istraživanje Fondacije za demokratsku inicijativu iz Kijeva pokazalo je da nešto više od 30 posto anketiranih podržava prozapadnu partiju Blok Porošenko, prenela je agencija AFP.

Drugo mesto na izborima pripalo bi nacionalističkoj Radikalnoj partiji Olega Ljaška, koja bi osvojila oko 13 odsto glasova, dok bi Narodni front premijera Arsenija Jacenjuka dobio gotovo 11 posto, pokazuje anketa.

Među ostalim partijama koje bi osvojile mesta u parlamentu su nacionalistička partija Otadžbina bivše premijerke Julije Timošenko i Opozicioni blok tajkuna i političara koji su nekada podržavali svrgnutog predsednika Viktora Janukoviča, prenosi AFP.

Anketa je sprovedena sredinom oktobra u svim regionima Ukrajine, osim Luganska, koji uglavnom kontrolišu proruske snage.

Studija pokazuje da je gotovo jedna trećina ispitanika još neodlučna za koga će glasati na izborima 26. oktobra.

Porošenko je u avgustu odlučio da budu održani prevremeni parlamentarni izbori nakon što se raspala većinska koalicija u skupštini, podseća AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: