Umesto da uče đake, oni u Paraliji

Više od 170 prosvetnih radnika s juga Srbije na samom početku školske godine neće držati nastavu zbog putovanja u Grčku.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

16:37

Default images

Petodnevni boravak u Paraliji nazvan je studijskim putovanjem i nije akreditovan kod Ministarstva, a direktori škola odobrili su slobodne dane zaposlenima.

Ministar prosvete je zbog toga u Leskovac poslao inspekciju.

Prosvetni radnici iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga odlučili su da letovanje zamene jesenovanjem i da nešto nauče o istoriji Grčke.

Oko 170 učitelja, nastavnika, ali i direktora iz Leskovca i Vranja i još 15 mesta s juga Srbije javilo se za putovanje u Paraliju.

U školskoj upravi u Leskovcu iznenađeni su time što će u jeku školske godine na pet dana ostati bez velikog broja zaposlenih.

U Centru za stručno usavršavanje zaposlenih u prosveti objašnjavaju da oni moraju da posluju tržišno i da su samo ponudili program putovanja, a da su direktori ti koji odlučuju o slobodnim danima zaposlenih.

U centru priznaju da će od putovanja zaraditi samo 600 dinara po putniku i da seminar koji nema akreditaciju Ministarstva prosvete traje samo nekoliko sati, a ostalo je vreme za slobodne aktivnosti.

Niko od direktora škola nije želeo da govori zašto je dozvolio zaposlenima da putuju na seminar koji nije akreditovan.

Putovanje košta 6.600 dinara, a oni koji su se prijavili za putovanje već su uplatili dve od tri rate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: