Gašić: Srbija pouzdan partner NATO

Učešće Srbije na samitu NATO u Velsu potvrda je da ona zauzima poziciju kredibilnog i pouzdanog partnera, izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

14:26

Default images

Gašić je, u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Denisom Kifom konstatovao da je Srbije na samitu NATO potvrda i da razvija odnos saradnje sa zemljama Istoka i Zapada, ne narušavajući koncept vojne neutralnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Naše je jasno opredeljenje da u saradnji sa različitim zemljama usvajamo najviše standarde u pojedinim oblastima. Samit je bio prilika za upoznavanje sa aktuelnim pitanjima regionalne i globalne bezbednosti, kao i sa pokrenutim inicijativama za unapređenje interoperabilnosti partnerskih država i NATO, što je jedan od naših ciljeva, kada je reč o politici odbrane", rekao je Gašić.

Ministar odbrane je, uz čestitke za uspešnu organizaciju skupa, naglasio da bi učešće Srbije na sličnim događajima u narednom periodu bilo od velike koristi za njen sistem odbrane.

Gašić i Kif su na sastanku razgovarali i o vojnoj saradnji sa Ujedinjenim Kraljevstvom, reformi sektora bezbednosti, odnosima s javnošću, učenju engleskog jezika i saradnji kroz NATO poverilački fond, jer su te oblasti ocenjene kao značajne za razvoj odnosa dve zemlje.

Ministar Gašić pozvao je ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Majkla Falona da poseti Srbiju u narednom periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: