Kremlj: Lažni satelitski snimci SAD

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo da su "lažne" satelitske snimke navodnog granatiranja Ukrajine s ruske teritorije napravili američki savetnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

15:03

Default images

"Autentičnost tih slika je nemoguće dokazati", dodaje Ministarstvo, a prenosi televizija "Raša tudej".

Slike koje je postavio američki ambasador Džefri Pajet u Kijevu na svom nalogu na Tviteru i koje navodno dokazuju da su na Ukrajinu ispaljene granate s ruske teritorije su "lažne", objavila je i agencija Itar tas.

"Ovi materijali nisu slučajno stavljeni na Tviter, jer je nemoguće proveriti njihovu autentičnost - zbog nepostojanja podatka o tačnoj lokaciji i ekstremno slabe rezolucije, a kamoli da se koriste kao 'fotografski dokaz'i", rekao je Igor Konašenkov iz Ministarstva odbrane.

Takve "slike", nastavio je general, "takođe su koristili predstavnici Kijeva kao izgovor za upotrebu teške artiljerije i drugog naoružanja ukrajinske vojske - protiv civila u Ukrajini".

Ovakav obrazac naziva se "informacionim spinovanjem", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: