Četvrtak, 12.06.2014.

16:06

Neredi uoči početka SP (FOTO)

Policija Sao Paula rasterala je demonstrante koji su protestovali protiv fudbalskog Mundijala, tako što je upotrebila suzavac, šok bombe i gumene metke.

Izvor: BBC, Tanjug

Default images

Protesti na kojima je policija intervenisala održani su na dan odigravanja prve utakmice šampionata svete na stadionu u Sao Pualu između Brazila i Hrvatske.

Na desetine demonstranata okuplo se u blizini stanice metroa noseći crveni transparent sa natpisom: "Ako nemamo nikakva prava, onda neće biti ni Mundijala".
(Beta/AP)
On su najavili da će doći što bliže Korintijans areni, stadionu na kojem će biti odigran prvi meč Mundijala, ali je policija upotrebom sile sprečila taj marš.
(Beta/AP)
Kako prenosi britanski BBC, protesti su planirani i u drugim brazilskim gradovima domaćinima Svetskog prvenstva.

Prezenter američkog CNN-a Aleks Tomas istovremeno je na Tviteru objavio da je producentkinja te mreže u Sao Paulu zadobila tešku povredu ruke izveštavajući sa nereda. Prošle godine je više od milion ljudi učestvovalo u protestima širom Brazila zahtevajući bolju javnu uslugu, istovremeno ukazujući na široku rasprostranjenost korupcije i visoke troškove organizacije Svetskog prvenstva.
(Beta/AP)
Od tada je organizovano i više manjih protesta protiv oranizacije najznačajnijeg fudbalskog takmičenja na planeti, a ti skupovi su često bili praćeni nasiljem.
(Beta/AP)
Prvenstvo sveta u Brazilu biće održano u 12 gradova i trajaće do 13. jula, a sva sportska dešavanja možete pratiti na našoj stranici BRAZIL 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: